fredag 26 november 2010

Mammaledig! =)

Sedan i måndags är jag mammaledig och det känns såååå skönt! Det gick bra att jobba tiden ut som jag gjorde, men så fort jag blev ledig så nästan kraschade jag ihop. Jag har ont i kroppen och är jättetrött, tar tupplur typ två gånger om dagen... så jag är verkligen så himla glad över att jag är ledig nu!

Igår var jag iväg till specialistmödravården igen för att mäta ctg. Det tog ca 20 min den här gången men allt såg bra ut, som vanligt. Hjärtljuden gick i princip aldrig ner under 140, kanske är det en tjej där inne ändå?! Vi får väl se, svaret kommer om några veckor! ;-)

Även urinprov och blodtryck såg bra ut, så det tuffar på. Blodtrycket låg på 130/70 så det var jättebra sa barnmorskan. Efteråt fick jag vara kvar en stund för barnmorskan ville kolla så jag inte skulle undersökas och få datum för igångsättning, men som jag trodde så avvaktar de till nästa vecka. Ska dit på måndag nästa gång. På torsdag var det tänkt att vara sista diabeteskontrollen men de ringde idag och bokade om till onsdag för att det var så många som skulle komma på torsdagen. Inga problem för mig, det ökar chansen att de sätter igång mig före helgen! =)

Jag trodde knappt jag skulle komma till den gränsen att jag kände att jag bara ville att pyret skulle kika ut, men nu efter några dagar som jag har haft riktigt ont i rygg, höfter och ljumskar så känner jag att det är dags... har svårt att röra mig på kvällarna och sover inte så bra heller. Vill att han ska komma nu! Humörsvängningarna har också fått ett uppsving de senaste veckorna, från att ha legat i dvala i princip hela graviditeten. Igår kollade jag på förra säsongens sista avsnitt av Private Practice och grät och hulkade så hela magen guppade, så när jag pratade med mamma i telefon en stund senare var jag helt hormonell och grinade även då. Hoppas inte mamma blev orolig för mig, var ju inte meningen...

Idag blir det en sväng till Willys och till Ikea. Kanske inte det bästa dagen efter löning, men det känns ändå bättre idag än att åka i helgen... Lönehelg på Ikea är inte direkt en tidpunkt då jag vill vara där! ;-)

2 kommentarer:

Tea sa...

Skönt att vara mammaledig nu. Nu är det snart dags!

Anonym sa...

Jag kände exakt så på slutet...att nu gör det inget ifall hon kommer ut. Man är ju helt slut i kroppen!
Så trots att jag blev ledsen över kejsarsnitt först så tyckte jag att det var sååå skönt sen att inte behöva gå runt och känna mig som en tegelsten med betongmage :-) //PIA