lördag 18 februari 2012

förlossningen tre dagar i rad...

Ja, så har de senaste dagarna sett ut! Fast det är inte riktigt så illa som det låter...

I torsdags var jag iväg på kontroll för att mäta ctg, lämna urinprov och mäta blodtryck. Ctg-kurvan var fin men tog lite tid att få till då lilla grodan tyckte det var skönare att sova än att stöka runt i magen. Efter lite buffande på henne vaknade hon till och kurvan blev godkänd. Det blev däremot inte blodtryck och urinprov. Blodtrycket var 160/85 och urinprovet visade på lite äggvita i urinen (+1). Jag har dessutom svullnat upp lite i ansiktet de senaste dagarna så läkarna valde att gå vidare med blodprov. Jag fick inte åka hem i väntan på svar och eftersom mitt blodsocker började sjunka fick jag gå över till förlossningen för att käka en macka och dricka lite saft. Efter en stunds väntan fick jag höra att proverna såg bra ut så då fick jag åka hem, men fick en tid morgonen efter för ytterligare kontroll.

Igår åkte jag alltså iväg igen och fick göra om hela proceduren. Även denna gång tog ctg sin lilla tid eftersom grodan hellre ville sova. Personalen blev lite stressad eftersom de skulle stänga avdelningen och gå iväg på en disputation, så vi knuffade och buffade på magen tills grodan vaknade och rörde sig som hon skulle. Blodtrycket låg kvar på i princip samma, 165/85, men urinprovet visade på +2 så det var en ökning av äggvitan. Jag fick därför lämna blodprover igen, men fick gå över till förlossningen och göra det så att de kunde stänga avdelningen. Fick även med mig blodtrycksmedicin att ta morgon och kväll samt en plastdunk som jag skulle kissa i det närmaste dygnet. Sedan fick jag åka hem i väntan på resultatet av blodproverna. Några timmar senare ringde läkaren och sa att jag hade lite förhöjda levervärden men att det såg okej ut annars så jag fick en tid idag kl 10 för ytterligare kontroll.

Eftersom specialistmödravården är stängd på helgerna så fick jag gå till... ja gissa, förlossningen såklart! Jag tog med mig urinprov (som jag hade tappat upp i små rör, slapp ta med mig hela dunken till sjukhuset...) och åkte dit imorse och fick gå in på ett av rummen för att mäta ctg. Jag såg direkt att det var samma rum som jag var i när jag födde Rasmus. Kändes helt surrealistiskt att hamna där igen... Barnmorskan vägde mig, tog tempen, mätte blodtryck och tog blodprover innan hon kopplade upp mig för att mäta ctg. Jag hade ingen feber, blodtrycket hade ökat till 155/90, men urinprovet hade minskat till +1 igen, så det såg bra ut. Även denna gång var det svårt att få till en bra kurva på ctg, men nu berodde det på att det var sån full aktivitet i magen att apparaten hela tiden tappade kontakten. Grodan levde verkligen rövare där inne! Till slut, efter typ en timme, var det dock klart och då hade jag nästan somnat där i sängen... Efter en låååång väntan kom läkaren in och sa att blodproverna var helt normala och att jag kunde åka hem. Nästa kontroll är på måndag igen.

En riktig följetong, vi får se hur det slutar... Jag gissar dock att det rör sig om max en vecka innan grodan är här!

2 kommentarer:

Johanna Kroon sa...

Gud vad spännande Marina! Stor kram!!!!!!!!

Jenny / Ekomamma i stan sa...

Oj vad spännande att det är så nära nu!