tisdag 8 mars 2011

Jag vill ha vår!

Äntligen har det blivit varmare ute och snön börjar smälta, hoppas det fortsätter så för jag vill ha vår!!!

Återträffen i torsdags var riktigt trevlig. Nästan alla i gruppen kom, och P var inte den enda pappan där, vilket jag faktiskt trodde att han skulle vara. Det var kul att höra alla andras berättelser om deras förlossningar, men det var tufft att berätta om vår egen. Det blev väldigt känslosamt, vi började gråta båda två och jag såg att några andra föräldrar blev berörda. Men trots att det var jobbigt att prata om det så var det skönt, varje gång vi gör det så bearbetar vi ju det som har hänt och det är nödvändigt för att man ska kunna gå vidare. Det var i alla fall väldigt kul att se allas bebisar tycker jag, alla såg så olika ut och hade redan egna personligheter, det är så häftigt! =) Tanken är att föräldragruppen ska fortsätta träffas fyra gånger till och då ska vi lära oss babymassage, det ska bli kul! Tyvärr en väldigt dum tid, måndagar kl 11, så det blir svårt för papporna att vara med... lite trist.

På återträffen fick jag även tips av en tjej som jobbar på familjecentralen att jag borde testa att gå till prenatal-gruppen. Rasmus är ju inte för tidigt född egentligen, han är ju född på beräknat datum, men hon sa att mycket av det vi berättade om vår förlossning, våra känslor och tankar, påminner om hur de andra i den gruppen uttrycker sig så hon tror att vi skulle passa bra in ändå. Jag tror jag ska testa att gå någon gång och se hur det känns.

Jag tycker det känns som om jag har bearbetat förlossningen riktigt bra ändå, så det känns skönt. Kroppsligt känner jag mig helt återhämtad, och i söndags kom min första mens så jag antar att kroppen håller med mig! ;-)

Nu ska jag göra mig i ordning, idag väntar promenad i det fina vädret med två andra mammor och sedan 3-månaderskoll för Rasmus med tillhörande vaccinationer, läskigt tycker hans mamma!

Inga kommentarer: