torsdag 25 augusti 2011

Kontroll

Var på kontroll på specialistmödravården idag. Mitt Hba1c hade gått upp lite, från 45 (5,3) till 48 (5,6). Trots det var de nöjda med mig, förutom mina fastevärden på morgonen. Det förstod jag dock att de skulle anmärka på. Det enda de sa till mig var att öka Insulatarden (nattdosen) tills jag landade på bra nivåer, och det är ju det jag har gjort hittills så det är väl bara att fortsätta på samma vis...

Barnmorskan som tog provet frågade hur det var med mig, och jag bröt ihop lite. Men det känns faktiskt bättre nu när jag har landat lite. Jag kan ju liksom inte göra så mycket mer än att vänta nu, så jag försöker att inte tänka på det. Och även när jag tänker på det så känns det lättare, men när jag får frågor om det så känns det jobbigt.

Diabetesläkaren för dagen träffade jag många gånger under min förra graviditet, och han var även den jag träffade några dagar efter förlossningen. Han tittade på mig och sa "Jahaja, du hann väl knappt härifrån innan det var dags igen?" Hehe, nä, nästan typ... ;-) Och den andra läkaren var surtanten som jag inte gillar alls, men hon hade visst tappat rösten och satt bara och viskade och skrev lappar. "Jättefin gosse" skrev hon bland annat, hade ju Rasmus med mig. =) Sen skrev hon att de skulle boka upp en tid runt vecka 20 för samtal med läkare och Aurora, känns skönt.

När jag kom hem hade jag fått kallelse till både fostervattenprov och till RUL. Hoppas tiden går fort nu...

Inga kommentarer: