onsdag 1 december 2010

Det närmar sig...

Idag åkte jag och maken iväg till specialistmödravården för ctg och diabeteskontroll. Till min stora förvåning fick vi komma in på en gång, trots att vi var en kvart tidiga. Vi började med att mäta Hba1c eftersom det tar en stund för det att bli klart. Barnmorskan stack mig rejält i fingret så blodet bara rann, hmm...

Efter det var det dags för ctg. Lilla pyret var dock inte så samarbetsvillig idag... Jag fick ingen "godkänd" ctg-kurva, för det var allt eller inget. Antingen sparkade han hela, hela tiden, eller så var han kolugn. Under tiden kom även barnmorskan in för att mäta Hba1c igen, eftersom maskinen strejkade. Så ett nytt stick i fingret, och likadant den här gången, det bara rann. Kände mig nästan lite misshandlad! ;-) Läkarna tyckte att det drog ut på tiden med ctg så de kom in till mig istället! Så vi hade vårt lilla möte där inne. Jag hade ett Hba1c på 5,2 och de tyckte att mina värden såg bra ut och att det rullade på fint.

Efter en dryg timme så var maskinen fortfarande inte nöjd, men då avbröt vi. De sa att de tyckte att pulsen var lite väl hög, men sa att det var nog för att han bökade omkring så mycket så de sa att det var okej ändå. Skönt det, det började bli lite väl tråkigt. Tur att jag inte var själv i alla fall! Barnmorskan mätte blodtryck (130/85) och tog urinprov, båda såg bra ut. Efter det var det dags för gynundersökning.

Den läkare som skulle göra gynundersökningen var tyvärr den läkare jag tycker sämst om, det var bland annat hon som inte ville skriva läkarintyg inför resan eftersom det var "slöseri med läkartid". Jag tyckte hon var ganska brutal, hon bara körde in handen och grävde runt utan att direkt förklara vad hon gjorde. Det hade säkert gjort ont om någon annan hade gjort det också, men jag spände mig nog extra för att det var just hon. Hon sa att jag nog kunde blöda en del så jag fick en binda och mycket riktigt har jag haft lite blödningar efteråt, samt lite mensvärk som inte gick över förrän efter några timmar. Så kanske satte hon fart på nåt, man kan ju hoppas! =)

Gynundersökningen visade i alla fall att jag var öppen ca 1,5 cm, så jag är inte riktigt på gång än. Jag låg på gränsen sa hon, men utvecklade inte sitt uttalande mer så jag vet inte riktigt vad hon menade med det. Hon sa i alla fall att jag inte var riktigt mogen än så jag ska dit på fredag igen för att göra nytt ctg och ny gynundersökning, och då tar de ställning till om det blir igångsättning på fredag eller nästa vecka. Senast på tisdag blir det i alla fall. Hon sa dock att det lutar åt igångsättning på fredag, så hon tyckte vi skulle ta med oss alla grejer utifall att. Jag fick en tid kl 8.15 så vi har hela dagen på oss.

När vi gick därifrån kom alla känslor över mig och jag började gråta. Känns helt overkligt, jag kanske är mamma redan i helgen! Jisses! Det går knappt att ta in, det är för stort. Hela jag kom i gungning. Jag är glad att jag hade P med mig, det kändes skönt att ha honom där. Vi försöker att ta en dag i taget och inte ta för givet att det blir nu på fredag, men samtidigt vill vi ju vara förberedda så nu är bb-väskan packad och klar och P har förvarnat på jobbet att han är borta åtminstone på fredag morgon, men kanske hela dagen. Och blir det så att barnet kommer i helgen så går han inte tillbaka till jobbet förrän i januari! =)

Som sagt, det är många känslor just nu och jag försöker förstå det ofattbara, att jag ska bli mamma och att vi ska bli en familj! Helt fantastiskt! Hoppas jag kommer kunna sova inatt... =)

5 kommentarer:

Hanna sa...

Åh vad härligt :) Jag håller tummarna för att du får din första helg som mamma redan nu i helgen! :) kram

Johanna sa...

Lycka till!!<3

Vilken omgång med Pergotime blev du gravid? 2:a?
KRAM

MDB sa...

Oj vad häftigt. Lycka till nu. Kram.

Popcorn79 sa...

Hanna: Tack, det hoppas jag med! =)

Johanna: ja, det stämmer. Jag blev gravid på min andra pergokur, som var dubbelkur. =) Kör du också med pergotime?

MDB: Tack! =)

Anonym sa...

Oj, oj vad spännande! Tänker på er/PIA